Fra VinoGastro: Kylling i Sitronsuas
11.04.24 18:24 av Bjørn Væthe
Mange var interessert i oppskriften på den gode Kyllingen i sitronsaus som Vigdis Undelstad serverte på VinoGastro-møtet i februar, så den kommer her.
11.04.24 18:24 av Bjørn Væthe
Mange var interessert i oppskriften på den gode Kyllingen i sitronsaus som Vigdis Undelstad serverte på VinoGastro-møtet i februar, så den kommer her.
01.11.21 17:29 av Bjørg Kaspersen
Ett år forsinket, pga pandemien, ble VinoGastro’s langtur til Sevilla gjennomført med 43 deltakere. Opprinnelig var planen å reise med tog, men samme pandemi resulterte i at det ble buss. Med den flotteste bussen og en fantastisk buss-sjåfør – Louis.
30.01.21 00:00 av Bjørn Væthe
Spanske oster er mer enn Manchego! Spennet i osteuniverset går fra nesten smakløse, ferske oster til sinte blåmuggoster. Fargene går fra hvit til alle nyanser av gult, til rødt og blått. Konsistensen kan være nesten rennende som i smøreoster til harde typer som parmesan. Og noen er hullete. Men, én ting har alle ostene til felles: De er laget av melk.
18.12.20 09:55 av Bjørn Væthe
Julematen og juletradisjonene i Spania er ganske så forskjellige fra i Norge. I denne artikkelen prøver vi å gi en oversikt over hvilke juletradisjoner som er vanlige i Spania (og litt uvanlige), samt hva spanjoler spiser og drikker i julen.
16.10.20 12:17 av Bjørn Væthe
Olivenolje er en integrert del av Det Spanske Kjøkken med tradisjoner som strekker seg over nærmere 2000 år!
31.08.20 11:59 av Bjørn Væthe
Hvem har vel ikke spist - eller i hvert fall hørt om - Chorizo-pølser, den tradisjonelle spanske pølsen fra Iberico-griser, og som av mange regnes som verdens beste pølser!